Pertandingan Mewarna Gambar Makanan dari Seluruh Dunia

2,394 views

Pertandingan Mewarna Gambar Makanan dari Seluruh Dunia ini mengumpulkan pelbagai gambar makanan yang sangat terkenal dan pastinya sedap. Jadi, para guru dan ibubapa boleh jadikan aktiviti atau pertandingan mewarna ini menjadi sangat bermakna. Mereka bukan sahaja akan seronok malah akan dapat belajar sesuatu dan mengenali perkara yang baru.

#1 Gambar Mewarna Roti

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar roti dimana ianya menjadi antara makanan yang sangat terkenal di beberapa buah negara termasuk negara kita. Malah ada negara yang jadikannya sebagai makanan ruji. Disini, ibubapa atau guru memainkan peranan penting untuk menerangkan info-info ringkas tentang roti ini seperti dibuat dari apa, kebaikan dan keburukan makanan ini, bagaimana ianya diproses, dan sebagainya lagi. Jadikan aktiviti mewarna mereka lebih menarik!

Gambar mewarna roti

Tutorial Muat Turun Gambar untuk Mewarna Roti

Website ini menyediakan satu link mudah untuk anda memuat turun gambar mewarna diatas. Bagi mendapatkan lukisan/ poster/ atau gambar mewarna diatas, berikut kami sediakan tutorial langkah-langkah untuk mendapatkan bahan tersebut.

 1. Sila tetapkan dan pilih gambar yang mana ingin anda download.
 2. Klik direct link yang diberikan.
 3. Anda akan dibawa terus ke media yang dipilih.
 4. Tekan kanan pada mouse (right-click) dan pilih save as atau download.
 5. Bahan anda pilih akan dimuat turun dengan segera. Jika gagal, sila refresh page ini.

Direct Link : Gambar Mewarna Roti

Untuk gambar seterusnya, tiada lagi tutorial diberikan. Sila gunakan langkah-langkah yang diberikan ini untuk gambar mewarna yang lain. Semoga perkongsian kali ini bermanfaat untuk anda.

Semoga Tutorial Ini Bermanfaat


#2 Gambar Mewarna Burger & Hotdog

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar burger & hotdog dimana ianya menjadi antara makanan yang sangat terkenal di beberapa buah negara termasuk negara kita. Malah ada negara yang jadikannya sebagai makanan ruji. Disini, ibubapa atau guru memainkan peranan penting untuk menerangkan info-info ringkas tentang burger & hotdog ini seperti dibuat dari apa, kebaikan dan keburukan makanan ini, bagaimana ianya diproses, dan sebagainya lagi. Jadikan aktiviti mewarna mereka lebih menarik!

Gambar Mewarna Burger & Hotdog

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Burger & Hotdog

Direct Link : Gambar Mewarna Burger & Hotdog


#3 Gambar Mewarna Pizza

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar pizza dimana ianya menjadi antara makanan yang sangat terkenal di beberapa buah negara termasuk negara kita. Malah ada negara yang jadikannya sebagai makanan ruji. Disini, ibubapa atau guru memainkan peranan penting untuk menerangkan info-info ringkas tentang pizza ini seperti dibuat dari apa, kebaikan dan keburukan makanan ini, bagaimana ianya diproses, dan sebagainya lagi. Jadikan aktiviti mewarna mereka lebih menarik!

Gambar mewarna Pizza

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Pizza

Direct Link : Gambar Mewarna Pizza


#4 Gambar Mewarna Bijirin

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar bijirin dimana ianya menjadi antara makanan yang sangat terkenal di beberapa buah negara termasuk negara kita. Malah ada negara yang jadikannya sebagai makanan ruji. Disini, ibubapa atau guru memainkan peranan penting untuk menerangkan info-info ringkas tentang bijirin ini seperti dibuat dari apa, kebaikan dan keburukan makanan ini, bagaimana ianya diproses, dan sebagainya lagi. Jadikan aktiviti mewarna mereka lebih menarik!

Gambar Mewarna Bijirin

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Bijirin

Direct Link : Gambar Mewarna Bijirin


#5 Gambar Mewarna Pai Ceri

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar pai ceri dimana ianya menjadi antara makanan yang sangat terkenal di beberapa buah negara termasuk negara kita. Malah ada negara yang jadikannya sebagai makanan ruji. Disini, ibubapa atau guru memainkan peranan penting untuk menerangkan info-info ringkas tentang pai ceri ini seperti dibuat dari apa, kebaikan dan keburukan makanan ini, bagaimana ianya diproses, dan sebagainya lagi. Jadikan aktiviti mewarna mereka lebih menarik!

Gambar Mewarna Pai Ceri

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Pai Ceri

Direct Link : Gambar Mewarna Pai Ceri


#6 Gambar Mewarna Croissant

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar croissant dimana ianya menjadi antara makanan yang sangat terkenal di beberapa buah negara termasuk negara kita. Malah ada negara yang jadikannya sebagai makanan ruji. Disini, ibubapa atau guru memainkan peranan penting untuk menerangkan info-info ringkas tentang croissant ini seperti dibuat dari apa, kebaikan dan keburukan makanan ini, bagaimana ianya diproses, dan sebagainya lagi. Jadikan aktiviti mewarna mereka lebih menarik!

Gambar Mewarna Croissant

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Croissant

Direct Link : Gambar Mewarna Croissant


#7 Gambar Mewarna Donut

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar donut dimana ianya menjadi antara makanan yang sangat terkenal di beberapa buah negara termasuk negara kita. Malah ada negara yang jadikannya sebagai makanan ruji. Disini, ibubapa atau guru memainkan peranan penting untuk menerangkan info-info ringkas tentang donut ini seperti dibuat dari apa, kebaikan dan keburukan makanan ini, bagaimana ianya diproses, dan sebagainya lagi. Jadikan aktiviti mewarna mereka lebih menarik!

Gambar Mewarna Donut

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Donut

Direct Link : Gambar Mewarna Donut


#8 Gambar Mewarna Kentang Goreng Fries

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar Kentang goreng fries dimana ianya menjadi antara makanan yang sangat terkenal di beberapa buah negara termasuk negara kita. Malah ada negara yang jadikannya sebagai makanan ruji. Disini, ibubapa atau guru memainkan peranan penting untuk menerangkan info-info ringkas tentang Kentang goreng fries ini seperti dibuat dari apa, kebaikan dan keburukan makanan ini, bagaimana ianya diproses, dan sebagainya lagi. Jadikan aktiviti mewarna mereka lebih menarik!

Gambar Mewarna Kentang Goreng Fries

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Kentang Goreng Fries

Direct Link : Gambar Mewarna Kentang goreng fries


#9 Gambar Mewarna Kek Hari Lahir

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar kek hari lahir dimana ianya menjadi antara makanan yang sangat terkenal di beberapa buah negara termasuk negara kita. Malah ada negara yang jadikannya sebagai makanan ruji. Disini, ibubapa atau guru memainkan peranan penting untuk menerangkan info-info ringkas tentang kek hari lahir ini seperti dibuat dari apa, kebaikan dan keburukan makanan ini, bagaimana ianya diproses, dan sebagainya lagi. Jadikan aktiviti mewarna mereka lebih menarik!

Gambar Mewarna Kek Hari Lahir

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Kek Hari Lahir

Direct Link : Gambar Mewarna Kek Hari Lahir


#10 Gambar Mewarna Ais Krim

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar ais krim dimana ianya menjadi antara makanan yang sangat terkenal di beberapa buah negara termasuk negara kita. Malah ada negara yang jadikannya sebagai makanan ruji. Disini, ibubapa atau guru memainkan peranan penting untuk menerangkan info-info ringkas tentang ais krim ini seperti dibuat dari apa, kebaikan dan keburukan makanan ini, bagaimana ianya diproses, dan sebagainya lagi. Jadikan aktiviti mewarna mereka lebih menarik!

Gambar Mewarna Ais Krim

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Ais Krim

Direct Link : Gambar Mewarna Ais Krim


#11 Gambar Mewarna Jus Epal

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar jus epal dimana ianya menjadi antara makanan yang sangat terkenal di beberapa buah negara termasuk negara kita. Malah ada negara yang jadikannya sebagai makanan ruji. Disini, ibubapa atau guru memainkan peranan penting untuk menerangkan info-info ringkas tentang jus epal ini seperti dibuat dari apa, kebaikan dan keburukan makanan ini, bagaimana ianya diproses, dan sebagainya lagi. Jadikan aktiviti mewarna mereka lebih menarik!

Gambar minuman jus epal

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Jus Epal

Direct Link : Gambar Mewarna Jus Epal


#12 Gambar Mewarna Makanan Mc Donald

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar Mc Donald dimana ianya menjadi antara makanan yang sangat terkenal di beberapa buah negara termasuk negara kita. Malah ada negara yang jadikannya sebagai makanan ruji. Disini, ibubapa atau guru memainkan peranan penting untuk menerangkan info-info ringkas tentang Mc Donald ini seperti dibuat dari apa, kebaikan dan keburukan makanan ini, bagaimana ianya diproses, dan sebagainya lagi. Jadikan aktiviti mewarna mereka lebih menarik!

Mc Donald

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Mc Donald

Direct Link : Gambar Mewarna Mc Donald


#13 Gambar Mewarna Lasagna

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar Lasagna dimana ianya menjadi antara makanan yang sangat terkenal di beberapa buah negara termasuk negara kita. Malah ada negara yang jadikannya sebagai makanan ruji. Disini, ibubapa atau guru memainkan peranan penting untuk menerangkan info-info ringkas tentang lasagna ini seperti dibuat dari apa, kebaikan dan keburukan makanan ini, bagaimana ianya diproses, dan sebagainya lagi. Jadikan aktiviti mewarna mereka lebih menarik!

Gambar Mewarna Lasagna

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Lasagna

Direct Link : Gambar Mewarna Lasagna


#14 Gambar Mewarna Kek Muffin

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar kek muffin dimana ianya menjadi antara makanan yang sangat terkenal di beberapa buah negara termasuk negara kita. Malah ada negara yang jadikannya sebagai makanan ruji. Disini, ibubapa atau guru memainkan peranan penting untuk menerangkan info-info ringkas tentang kek muffin ini seperti dibuat dari apa, kebaikan dan keburukan makanan ini, bagaimana ianya diproses, dan sebagainya lagi. Jadikan aktiviti mewarna mereka lebih menarik!

Gambar Mewarna Kek Muffin

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Kek Muffin

Direct Link : Gambar Mewarna Kek Muffin


#15 Gambar Mewarna Mee

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar mee dimana ianya menjadi antara makanan yang sangat terkenal di beberapa buah negara termasuk negara kita. Malah ada negara yang jadikannya sebagai makanan ruji. Disini, ibubapa atau guru memainkan peranan penting untuk menerangkan info-info ringkas tentang mee ini seperti dibuat dari apa, kebaikan dan keburukan makanan ini, bagaimana ianya diproses, dan sebagainya lagi. Jadikan aktiviti mewarna mereka lebih menarik!

Gambar Mewarna Mee

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Mee

Direct Link : Gambar Mewarna Mee


#16 Gambar Mewarna Nugget

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar nugget dimana ianya menjadi antara makanan yang sangat terkenal di beberapa buah negara termasuk negara kita. Malah ada negara yang jadikannya sebagai makanan ruji. Disini, ibubapa atau guru memainkan peranan penting untuk menerangkan info-info ringkas tentang nugget ini seperti dibuat dari apa, kebaikan dan keburukan makanan ini, bagaimana ianya diproses, dan sebagainya lagi. Jadikan aktiviti mewarna mereka lebih menarik!

Gambar Mewarna Nugget

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Nugget

Direct Link : Gambar Mewarna Nugget


#17 Gambar Mewarna Jus Oren

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar jus oren dimana ianya menjadi antara makanan yang sangat terkenal di beberapa buah negara termasuk negara kita. Malah ada negara yang jadikannya sebagai makanan ruji. Disini, ibubapa atau guru memainkan peranan penting untuk menerangkan info-info ringkas tentang jus oren ini seperti dibuat dari apa, kebaikan dan keburukan makanan ini, bagaimana ianya diproses, dan sebagainya lagi. Jadikan aktiviti mewarna mereka lebih menarik!

Gambar Mewarna Jus Oren

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Jus Oren

Direct Link : Gambar Mewarna Jus Oren


#18 Gambar Mewarna Pasta

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar pasta dimana ianya menjadi antara makanan yang sangat terkenal di beberapa buah negara termasuk negara kita. Malah ada negara yang jadikannya sebagai makanan ruji. Disini, ibubapa atau guru memainkan peranan penting untuk menerangkan info-info ringkas tentang pasta ini seperti dibuat dari apa, kebaikan dan keburukan makanan ini, bagaimana ianya diproses, dan sebagainya lagi. Jadikan aktiviti mewarna mereka lebih menarik!

Gambar Mewarna Pasta

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Pasta

Direct Link : Gambar Mewarna Pasta


#19 Gambar Mewarna Pop Corn

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar pop Corn dimana ianya menjadi antara makanan yang sangat terkenal di beberapa buah negara termasuk negara kita. Malah ada negara yang jadikannya sebagai makanan ruji. Disini, ibubapa atau guru memainkan peranan penting untuk menerangkan info-info ringkas tentang pop corn ini seperti dibuat dari apa, kebaikan dan keburukan makanan ini, bagaimana ianya diproses, dan sebagainya lagi. Jadikan aktiviti mewarna mereka lebih menarik!

Gambar Mewarna Pop Corn

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Pop Corn

Direct Link : Gambar Mewarna Pop Corn


#20 Gambar Mewarna Potato Chips

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar potato chips dimana ianya menjadi antara makanan yang sangat terkenal di beberapa buah negara termasuk negara kita. Malah ada negara yang jadikannya sebagai makanan ruji. Disini, ibubapa atau guru memainkan peranan penting untuk menerangkan info-info ringkas tentang potato chips ini seperti dibuat dari apa, kebaikan dan keburukan makanan ini, bagaimana ianya diproses, dan sebagainya lagi. Jadikan aktiviti mewarna mereka lebih menarik!

Gambar Mewarna Potato Chips

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Potato Chips

Direct Link : Gambar Mewarna Potato Chips


#21 Gambar Mewarna Nasi

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar nasi dimana ianya menjadi antara makanan yang sangat terkenal di beberapa buah negara termasuk negara kita. Malah ada negara yang jadikannya sebagai makanan ruji. Disini, ibubapa atau guru memainkan peranan penting untuk menerangkan info-info ringkas tentang nasi ini seperti dibuat dari apa, kebaikan dan keburukan makanan ini, bagaimana ianya diproses, dan sebagainya lagi. Jadikan aktiviti mewarna mereka lebih menarik!

Gambar Mewarna Nasi

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Nasi

Direct Link : Gambar Mewarna Nasi


#22 Gambar Mewarna Salad

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar salad dimana ianya menjadi antara makanan yang sangat terkenal di beberapa buah negara termasuk negara kita. Malah ada negara yang jadikannya sebagai makanan ruji. Disini, ibubapa atau guru memainkan peranan penting untuk menerangkan info-info ringkas tentang salad ini seperti dibuat dari apa, kebaikan dan keburukan makanan ini, bagaimana ianya diproses, dan sebagainya lagi. Jadikan aktiviti mewarna mereka lebih menarik!

Gambar Mewarna Salad

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Salad

Direct Link : Gambar Mewarna Salad


#23 Gambar Mewarna Sandwich

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sandwich dimana ianya menjadi antara makanan yang sangat terkenal di beberapa buah negara termasuk negara kita. Malah ada negara yang jadikannya sebagai makanan ruji. Disini, ibubapa atau guru memainkan peranan penting untuk menerangkan info-info ringkas tentang sandwich ini seperti dibuat dari apa, kebaikan dan keburukan makanan ini, bagaimana ianya diproses, dan sebagainya lagi. Jadikan aktiviti mewarna mereka lebih menarik!

Gambar Mewarna Sandwich

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Sandwich

Direct Link : Gambar Mewarna Sandwich


#24 Gambar Mewarna Kebab

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar kebab dimana ianya menjadi antara makanan yang sangat terkenal di beberapa buah negara termasuk negara kita. Malah ada negara yang jadikannya sebagai makanan ruji. Disini, ibubapa atau guru memainkan peranan penting untuk menerangkan info-info ringkas tentang kebab ini seperti dibuat dari apa, kebaikan dan keburukan makanan ini, bagaimana ianya diproses, dan sebagainya lagi. Jadikan aktiviti mewarna mereka lebih menarik!

Gambar Mewarna Kebab

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Kebab

Direct Link : Gambar Mewarna Kebab


#25 Gambar Mewarna Sup

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sup dimana ianya menjadi antara makanan yang sangat terkenal di beberapa buah negara termasuk negara kita. Malah ada negara yang jadikannya sebagai makanan ruji. Disini, ibubapa atau guru memainkan peranan penting untuk menerangkan info-info ringkas tentang sup ini seperti dibuat dari apa, kebaikan dan keburukan makanan ini, bagaimana ianya diproses, dan sebagainya lagi. Jadikan aktiviti mewarna mereka lebih menarik!

Gambar Mewarna Sup

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Sup

Direct Link : Gambar Mewarna Sup


#26 Gambar Mewarna Spaghetti

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar Spaghetti dimana ianya menjadi antara makanan yang sangat terkenal di beberapa buah negara termasuk negara kita. Malah ada negara yang jadikannya sebagai makanan ruji. Disini, ibubapa atau guru memainkan peranan penting untuk menerangkan info-info ringkas tentang Spaghetti ini seperti dibuat dari apa, kebaikan dan keburukan makanan ini, bagaimana ianya diproses, dan sebagainya lagi. Jadikan aktiviti mewarna mereka lebih menarik!

Gambar Mewarna Spaghetti

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Spaghetti

Direct Link : Gambar Mewarna Spaghetti

Cara Menurunkan Berat Badan Seminggu dengan Ikuti Pola Makan Ini

https://www.youtube.com/watch?v=Q54R0xrhmew

Gallery for Pertandingan Mewarna Gambar Makanan dari Seluruh Dunia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *