Hari Raya Aidilfitri Sekolah Rendah

Mari Mewarna Kad Selamat Hari Raya dan Sampul Duit Raya

6,110 views

Mari Mewarna Kad Selamat Hari Raya dan Sampul Duit Raya ini dikumpulkan khas untuk membantu dan memudahkan para guru di sekolah dan prasekolah untuk aktiviti mewarna bagi Hari Raya Aidilfitri ini. Selain itu, gambar mewarna ini juga sangat sesuai dijadikan gambar mewarna bagi pertandingan mewarna peringkat sekolah.

Tambahan lagi, himpunan gambar mewarna kali ini sangat menarik juga kerana menggunakan bahan ini para guru dan murid boleh membuat aktiviti menyiapkan kad ucapan dan sampul duit raya. Yang penting, jadikan aktiviti ini menyeronokkan.

#1 Gambar Mewarna Hari Raya Aidilfitri

 • Tahap Kesukaran : Tinggi
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar mewarna Hari Raya Aidilfitri yang sangat sesuai digunakan oleh para guru bagi aktiviti mewarna di bulan puasa (ramadhan). Ianyajelas menggambarkan kegembiraan dan kemeriahan sambutan Hari Raya Aidilfitri yang merupakan perayaan yang paling utama dirayakan oleh seluruh umat islam di Malaysia khususnya dan seluruh dunia umumnya.

Gambar Mewarna Hari Raya Aidilfitri

Tutorial Muat Turun Gambar untuk Mewarna Hari Raya Aidilfitri

Website ini menyediakan satu link mudah untuk anda memuat turun gambar mewarna diatas. Bagi mendapatkan lukisan/ poster/ atau gambar mewarna diatas, berikut kami sediakan tutorial langkah-langkah untuk mendapatkan bahan tersebut.

 1. Sila tetapkan dan pilih gambar yang mana ingin anda download.
 2. Klik direct link yang diberikan.
 3. Anda akan dibawa terus ke media yang dipilih.
 4. Tekan kanan pada mouse (right-click) dan pilih save as atau download.
 5. Bahan anda pilih akan dimuat turun dengan segera. Jika gagal, sila refresh page ini.

Direct Link : Gambar Mewarna Hari Raya Aidilfitri

Untuk gambar seterusnya, tiada lagi tutorial diberikan. Sila gunakan langkah-langkah yang diberikan ini untuk gambar mewarna yang lain. Semoga perkongsian kali ini bermanfaat untuk anda.

Semoga Tutorial Ini Bermanfaat


#2 Gambar Mewarna Kemeriahan Hari Raya Aidilfitri

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar mewarna Kemeriahan Hari Raya Aidilfitri yang sangat sesuai digunakan oleh para guru bagi aktiviti mewarna di bulan puasa (ramadhan). Ianyajelas menggambarkan kegembiraan dan kemeriahan sambutan Hari Raya Aidilfitri yang merupakan perayaan yang paling utama dirayakan oleh seluruh umat islam di Malaysia khususnya dan seluruh dunia umumnya.

Kemeriahan Hari Raya Aidilfitri

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Kemeriahan Hari Raya Aidilfitri

Direct Link : Gambar Mewarna Kemeriahan Hari Raya Aidilfitri


#3 Gambar Mewarna Kad Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk Pertandingan Mewarna Sekolah

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar mewarna Kad Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk Pertandingan Mewarna Sekolah yang sangat sesuai digunakan oleh para guru bagi aktiviti mewarna di bulan puasa (ramadhan). Ianyajelas menggambarkan kegembiraan dan kemeriahan sambutan Hari Raya Aidilfitri yang merupakan perayaan yang paling utama dirayakan oleh seluruh umat islam di Malaysia khususnya dan seluruh dunia umumnya.

Kad Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk Pertandingan Mewarna Sekolah

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Kad Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk Pertandingan Mewarna Sekolah

Direct Link : Gambar Mewarna Kad Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk Pertandingan Mewarna Sekolah


#4 Gambar Mewarna Sampul Duit Raya Aidilfitri

 • Tahap Kesukaran : Tinggi
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar mewarna Sampul Duit Raya Aidilfitri yang sangat sesuai digunakan oleh para guru bagi aktiviti mewarna di bulan puasa (ramadhan). Ianyajelas menggambarkan kegembiraan dan kemeriahan sambutan Hari Raya Aidilfitri yang merupakan perayaan yang paling utama dirayakan oleh seluruh umat islam di Malaysia khususnya dan seluruh dunia umumnya.

Sampul Duit Raya Aidilfitri

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Sampul Duit Raya Aidilfitri

Direct Link : Gambar Mewarna Sampul Duit Raya Aidilfitri


#5 Gambar Mewarna Poster Mewarna Kad Selamat Hari Raya Aidilfitri

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar mewarna Poster Mewarna Kad Selamat Hari Raya Aidilfitri yang sangat sesuai digunakan oleh para guru bagi aktiviti mewarna di bulan puasa (ramadhan). Ianyajelas menggambarkan kegembiraan dan kemeriahan sambutan Hari Raya Aidilfitri yang merupakan perayaan yang paling utama dirayakan oleh seluruh umat islam di Malaysia khususnya dan seluruh dunia umumnya.

Poster Mewarna Kad Selamat Hari Raya Aidilfitri

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Poster Mewarna Kad Selamat Hari Raya Aidilfitri

Direct Link : Gambar Mewarna Poster Mewarna Kad Selamat Hari Raya Aidilfitri


#6 Gambar Mewarna Sambutan Meriah Hari Raya

 • Tahap Kesukaran : Tinggi
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar mewarna Sambutan Meriah Hari Raya yang sangat sesuai digunakan oleh para guru bagi aktiviti mewarna di bulan puasa (ramadhan). Ianyajelas menggambarkan kegembiraan dan kemeriahan sambutan Hari Raya Aidilfitri yang merupakan perayaan yang paling utama dirayakan oleh seluruh umat islam di Malaysia khususnya dan seluruh dunia umumnya.

Sambutan Meriah Hari Raya

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Sambutan Meriah Hari Raya

Direct Link : Gambar Mewarna Sambutan Meriah Hari Raya


#7 Gambar Mewarna Poster Mewarna Selamat Hari Raya

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar mewarna Poster Mewarna Selamat Hari Raya yang sangat sesuai digunakan oleh para guru bagi aktiviti mewarna di bulan puasa (ramadhan). Ianyajelas menggambarkan kegembiraan dan kemeriahan sambutan Hari Raya Aidilfitri yang merupakan perayaan yang paling utama dirayakan oleh seluruh umat islam di Malaysia khususnya dan seluruh dunia umumnya.

Poster Mewarna Selamat Hari Raya

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Poster Mewarna Selamat Hari Raya

Direct Link : Gambar Mewarna Poster Mewarna Selamat Hari Raya


#8 Gambar Mewarna Ucapan Selamat Hari Raya Upin dan Ipin

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar mewarna Ucapan Selamat Hari Raya Upin dan Ipin yang sangat sesuai digunakan oleh para guru bagi aktiviti mewarna di bulan puasa (ramadhan). Ianyajelas menggambarkan kegembiraan dan kemeriahan sambutan Hari Raya Aidilfitri yang merupakan perayaan yang paling utama dirayakan oleh seluruh umat islam di Malaysia khususnya dan seluruh dunia umumnya.

Ucapan Selamat Hari Raya Upin dan Ipin

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Ucapan Selamat Hari Raya Upin dan Ipin

Direct Link : Gambar Mewarna Ucapan Selamat Hari Raya Upin dan Ipin


#9 Gambar Mewarna Sampul Duit Hari Raya

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar mewarna Sampul Duit Hari Raya yang sangat sesuai digunakan oleh para guru bagi aktiviti mewarna di bulan puasa (ramadhan). Ianyajelas menggambarkan kegembiraan dan kemeriahan sambutan Hari Raya Aidilfitri yang merupakan perayaan yang paling utama dirayakan oleh seluruh umat islam di Malaysia khususnya dan seluruh dunia umumnya.

Sampul Duit Hari Raya

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Sampul Duit Hari Raya

Direct Link : Gambar Mewarna Sampul Duit Hari Raya


#10 Gambar Mewarna Sampul Duit Hari Raya Aidilfitri

 • Tahap Kesukaran : Tinggi
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar mewarna Sampul Duit Hari Raya Aidilfitri yang sangat sesuai digunakan oleh para guru bagi aktiviti mewarna di bulan puasa (ramadhan). Ianyajelas menggambarkan kegembiraan dan kemeriahan sambutan Hari Raya Aidilfitri yang merupakan perayaan yang paling utama dirayakan oleh seluruh umat islam di Malaysia khususnya dan seluruh dunia umumnya.

Sampul Duit Hari Raya Aidilfitri

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Sampul Duit Hari Raya Aidilfitri

Direct Link : Gambar Mewarna Sampul Duit Hari Raya Aidilfitri


#11 Gambar Mewarna Poster Mewarna Kad Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk Pertandingan Mewarna Sekolah

 • Tahap Kesukaran : Tinggi
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar mewarna Poster Mewarna Kad Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk Pertandingan Mewarna Sekolah yang sangat sesuai digunakan oleh para guru bagi aktiviti mewarna di bulan puasa (ramadhan). Ianyajelas menggambarkan kegembiraan dan kemeriahan sambutan Hari Raya Aidilfitri yang merupakan perayaan yang paling utama dirayakan oleh seluruh umat islam di Malaysia khususnya dan seluruh dunia umumnya.

Poster Mewarna Kad Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk Pertandingan Mewarna Sekolah

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Poster Mewarna Kad Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk Pertandingan Mewarna Sekolah

Direct Link : Gambar Mewarna Poster Mewarna Kad Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk Pertandingan Mewarna Sekolah


#12 Gambar Mewarna Sampul Raya

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar mewarna Sampul Raya yang sangat sesuai digunakan oleh para guru bagi aktiviti mewarna di bulan puasa (ramadhan). Ianyajelas menggambarkan kegembiraan dan kemeriahan sambutan Hari Raya Aidilfitri yang merupakan perayaan yang paling utama dirayakan oleh seluruh umat islam di Malaysia khususnya dan seluruh dunia umumnya.

Sampul Raya

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Sampul Raya

Direct Link : Gambar Mewarna Sampul Raya


#13 Gambar Mewarna Suasana Hari Raya

 • Tahap Kesukaran : Tinggi
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar mewarna Suasana Hari Raya yang sangat sesuai digunakan oleh para guru bagi aktiviti mewarna di bulan puasa (ramadhan). Ianyajelas menggambarkan kegembiraan dan kemeriahan sambutan Hari Raya Aidilfitri yang merupakan perayaan yang paling utama dirayakan oleh seluruh umat islam di Malaysia khususnya dan seluruh dunia umumnya.

Suasana Hari Raya

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Suasana Hari Raya

Direct Link : Gambar Mewarna Suasana Hari Raya


#14 Gambar Mewarna Kad Selamat Hari Raya

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar mewarna Kad Selamat Hari Raya yang sangat sesuai digunakan oleh para guru bagi aktiviti mewarna di bulan puasa (ramadhan). Ianyajelas menggambarkan kegembiraan dan kemeriahan sambutan Hari Raya Aidilfitri yang merupakan perayaan yang paling utama dirayakan oleh seluruh umat islam di Malaysia khususnya dan seluruh dunia umumnya.

Kad Selamat Hari Raya

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Kad Selamat Hari Raya

Direct Link : Gambar Mewarna Kad Selamat Hari Raya


#15 Gambar Mewarna Suasana Selepas Solat Hari Raya

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar mewarna Suasana Selepas Solat Hari Raya yang sangat sesuai digunakan oleh para guru bagi aktiviti mewarna di bulan puasa (ramadhan). Ianyajelas menggambarkan kegembiraan dan kemeriahan sambutan Hari Raya Aidilfitri yang merupakan perayaan yang paling utama dirayakan oleh seluruh umat islam di Malaysia khususnya dan seluruh dunia umumnya.

Suasana Selepas Solat Hari Raya

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Suasana Selepas Solat Hari Raya

Direct Link : Gambar Mewarna Suasana Selepas Solat Hari Raya


#16 Gambar Mewarna Poster Mewarna Hari Raya

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar mewarna Poster Mewarna Hari Raya yang sangat sesuai digunakan oleh para guru bagi aktiviti mewarna di bulan puasa (ramadhan). Ianyajelas menggambarkan kegembiraan dan kemeriahan sambutan Hari Raya Aidilfitri yang merupakan perayaan yang paling utama dirayakan oleh seluruh umat islam di Malaysia khususnya dan seluruh dunia umumnya.

Poster Mewarna Hari Raya

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Poster Mewarna Hari Raya

Direct Link : Gambar Mewarna Poster Mewarna Hari Raya


#17 Gambar Mewarna Kad Hari Raya Aidilfitri

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar mewarna Kad Hari Raya Aidilfitri yang sangat sesuai digunakan oleh para guru bagi aktiviti mewarna di bulan puasa (ramadhan). Ianyajelas menggambarkan kegembiraan dan kemeriahan sambutan Hari Raya Aidilfitri yang merupakan perayaan yang paling utama dirayakan oleh seluruh umat islam di Malaysia khususnya dan seluruh dunia umumnya.

Kad Hari Raya Aidilfitri

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Kad Hari Raya Aidilfitri

Direct Link : Gambar Mewarna Kad Hari Raya Aidilfitri


#18 Gambar Mewarna Selamat Hari Raya Aidilfitri

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar mewarna Selamat Hari Raya Aidilfitri yang sangat sesuai digunakan oleh para guru bagi aktiviti mewarna di bulan puasa (ramadhan). Ianyajelas menggambarkan kegembiraan dan kemeriahan sambutan Hari Raya Aidilfitri yang merupakan perayaan yang paling utama dirayakan oleh seluruh umat islam di Malaysia khususnya dan seluruh dunia umumnya.

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Selamat Hari Raya Aidilfitri

Direct Link : Gambar Mewarna Selamat Hari Raya Aidilfitri


#19 Gambar Mewarna Poster Hari Raya Prasekolah

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar mewarna Poster Hari Raya Prasekolah yang sangat sesuai digunakan oleh para guru bagi aktiviti mewarna di bulan puasa (ramadhan). Ianyajelas menggambarkan kegembiraan dan kemeriahan sambutan Hari Raya Aidilfitri yang merupakan perayaan yang paling utama dirayakan oleh seluruh umat islam di Malaysia khususnya dan seluruh dunia umumnya.

Poster Hari Raya Prasekolah

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Poster Hari Raya Prasekolah

Direct Link : Gambar Mewarna Poster Hari Raya Prasekolah


#20 Gambar Mewarna Selamat Hari Raya

 • Tahap Kesukaran : Tinggi
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar mewarna Selamat Hari Raya yang sangat sesuai digunakan oleh para guru bagi aktiviti mewarna di bulan puasa (ramadhan). Ianyajelas menggambarkan kegembiraan dan kemeriahan sambutan Hari Raya Aidilfitri yang merupakan perayaan yang paling utama dirayakan oleh seluruh umat islam di Malaysia khususnya dan seluruh dunia umumnya.

Selamat Hari Raya

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Selamat Hari Raya

Direct Link : Gambar Mewarna Selamat Hari Raya


#21 Gambar Mewarna Hari Raya Aidilfitri Sekolah Rendah

 • Tahap Kesukaran : Tinggi
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar mewarna Hari Raya Aidilfitri Sekolah Rendah yang sangat sesuai digunakan oleh para guru bagi aktiviti mewarna di bulan puasa (ramadhan). Ianyajelas menggambarkan kegembiraan dan kemeriahan sambutan Hari Raya Aidilfitri yang merupakan perayaan yang paling utama dirayakan oleh seluruh umat islam di Malaysia khususnya dan seluruh dunia umumnya.

Hari Raya Aidilfitri Sekolah Rendah

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Hari Raya Aidilfitri Sekolah Rendah

Direct Link : Gambar Mewarna Hari Raya Aidilfitri Sekolah Rendah


#22 Gambar Mewarna Selamat Hari Raya Tahun 1

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar mewarna Selamat Hari Raya Tahun 1 yang sangat sesuai digunakan oleh para guru bagi aktiviti mewarna di bulan puasa (ramadhan). Ianyajelas menggambarkan kegembiraan dan kemeriahan sambutan Hari Raya Aidilfitri yang merupakan perayaan yang paling utama dirayakan oleh seluruh umat islam di Malaysia khususnya dan seluruh dunia umumnya.

Selamat Hari Raya Tahun 1

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Selamat Hari Raya Tahun 1

Direct Link : Gambar Mewarna Selamat Hari Raya Tahun 1


#23 Gambar Mewarna Poster Hari Raya

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar mewarna Poster Hari Raya yang sangat sesuai digunakan oleh para guru bagi aktiviti mewarna di bulan puasa (ramadhan). Ianyajelas menggambarkan kegembiraan dan kemeriahan sambutan Hari Raya Aidilfitri yang merupakan perayaan yang paling utama dirayakan oleh seluruh umat islam di Malaysia khususnya dan seluruh dunia umumnya.

Poster Hari Raya

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Poster Hari Raya

Direct Link : Gambar Mewarna Poster Hari Raya


#24 Gambar Mewarna Hari Raya Bersama Keluarga

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar mewarna Hari Raya Bersama Keluarga yang sangat sesuai digunakan oleh para guru bagi aktiviti mewarna di bulan puasa (ramadhan). Ianyajelas menggambarkan kegembiraan dan kemeriahan sambutan Hari Raya Aidilfitri yang merupakan perayaan yang paling utama dirayakan oleh seluruh umat islam di Malaysia khususnya dan seluruh dunia umumnya.

Hari Raya Bersama Keluarga

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Hari Raya Bersama Keluarga

Direct Link : Gambar Mewarna Hari Raya Bersama Keluarga

Satu Hari di Hari Raya – M Nasir

https://www.youtube.com/watch?v=rRyQQ9xzcc8

Gallery for Mari Mewarna Kad Selamat Hari Raya dan Sampul Duit Raya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *