Mari Mewarna Gambar Pelbagai Sayur-Sayuran

3,547 views

Mari Mewarna Gambar Pelbagai Sayur-Sayuran ini merupakan perkongsian satu senarai panjang bahan mewarna untuk gambar sayur-sayuran. Ianya dilihat sangat membantu murid-murid untuk mengenali lebih dekat lagi pelbagai jenis sayur yang ada di seluruh dunia. Yang penting, pembelajaran mereka pasti lebih menyeronokkan.

#1 Gambar Mewarna Zucchini

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur Zucchini. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Gambar Mewarna Zucchini

Tutorial Muat Turun Gambar untuk Mewarna Zucchini

Website ini menyediakan satu link mudah untuk anda memuat turun gambar mewarna diatas. Bagi mendapatkan lukisan/ poster/ atau gambar mewarna diatas, berikut kami sediakan tutorial langkah-langkah untuk mendapatkan bahan tersebut.

 1. Sila tetapkan dan pilih gambar yang mana ingin anda download.
 2. Klik direct link yang diberikan.
 3. Anda akan dibawa terus ke media yang dipilih.
 4. Tekan kanan pada mouse (right-click) dan pilih save as atau download.
 5. Bahan anda pilih akan dimuat turun dengan segera. Jika gagal, sila refresh page ini.

Direct Link : Gambar Mewarna Zucchini

Untuk gambar seterusnya, tiada lagi tutorial diberikan. Sila gunakan langkah-langkah yang diberikan ini untuk gambar mewarna yang lain. Semoga perkongsian kali ini bermanfaat untuk anda.

Semoga Tutorial Ini Bermanfaat


#2 Gambar Mewarna Labu Lilin

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur Labu Lilin. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Mari Mewarna Labu Lilin

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Labu Lilin

Direct Link : Gambar Mewarna Labu Lilin


#3 Gambar Mewarna Selada Air

 • Tahap Kesukaran : Rendah/ Sederhana/ Tinggi
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur Selada Air. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Gambar Mewarna Selada Air

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Selada Air

Direct Link : Gambar Mewarna Selada Air


#4 Gambar Mewarna Lobak Bulat

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur Lobak Bulat. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Gambar Mewarna Lobak Bulat

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Lobak Bulat

Direct Link : Gambar Mewarna Lobak Bulat


#5 Gambar Mewarna Tomato

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur Tomato. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Gamabr Mewarna Tomato

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Tomato

Direct Link : Gambar Mewarna Tomato


#6 Gambar Mewarna Thyme

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur  Thyme. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Gambar Mewarna Thyme

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Thyme

Direct Link : Gambar Mewarna Thyme


#7 Gambar Mewarna Bayam

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur bayam. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Gambar Mewarna Bayam

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Bayam

Direct Link : Gambar Mewarna Bayam


#8 Gambar Mewarna Daun Bawang

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur daun bawang. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Gambar Mewarna Daun Bawang

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Daun Bawang

Direct Link : Gambar Mewarna Daun Bawang


#9 Gambar Mewarna Daun Sage

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur Daun Sage. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Daun Sage

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Daun Sage

Direct Link : Gambar Mewarna Daun Sage


#10 Gambar Mewarna Rutabaga

 • Tahap Kesukaran : Rendah/ Sederhana/ Tinggi
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur Rutabaga. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Rutabaga

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Rutabaga

Direct Link : Gambar Mewarna Rutabaga


#11 Gambar Mewarna Rosemary

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur Rosemary. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Rosemary

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Rosemary

Direct Link : Gambar Mewarna Rosemary


#12 Gambar Mewarna Kubis Merah

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur Kubis Merah. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Kubis Merah

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Kubis Merah

Direct Link : Gambar Mewarna Kubis Merah


#13 Gambar Mewarna Lobak

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur Lobak. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Lobak

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Lobak

Direct Link : Gambar Mewarna Lobak


#14 Gambar Mewarna Ubi Kentang

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur Ubi Kentang. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Ubi Kentang

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Ubi Kentang

Direct Link : Gambar Mewarna Ubi Kentang


#15 Gambar Mewarna Kacang Pea

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur Kacang Pea. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Kacang Pea

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Kacang Pea

Direct Link : Gambar Mewarna Kacang Pea


#16 Gambar Mewarna Parsley

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur Parsley. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Parsley

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Parsley

Direct Link : ParsleyGambar Mewarna Labu Lilin


#17 Gambar Mewarna Oregano

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur Oregano. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

OreganO

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Oregano

Direct Link : Gambar Mewarna Oregano


#18 Gambar Mewarna Bawang Besar

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur bawang besar. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Gambar Mewarna Bawang Besar

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Bawang Besar

Direct Link : Gambar Mewarna Bawang Besar


#19 Gambar Mewarna Bendi

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur bendi. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Gambar Mewarna Bendi

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Bendi

Direct Link : Gambar Mewarna Bendi


#20 Gambar Mewarna Daun Sawi

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur Daun Sawi. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Daun Sawi

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Daun Sawi

Direct Link : Gambar Mewarna Daun Sawi


#21 Gambar Mewarna Cendawan

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur cendawan. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Gambar Mewarna Cendawan

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Cendawan

Direct Link : Gambar Mewarna Cendawan


#22 Gambar Mewarna Marjoram

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur daun Marjoram. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Marjoram

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Marjoram

Direct Link : Gambar Mewarna Marjoram


#23 Gambar Mewarna Ketiak Jagung

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur ketiak jagung. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Gambar Mewarna Ketiak Jagung

Muat Turun Gambar untuk Mewarna ketiak jagung

Direct Link : Gambar Mewarna ketiak jagung


#24 Gambar Mewarna Sawi

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur Sawi. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Sawi

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Sawi

Direct Link : Gambar Mewarna Sawi


#25 Gambar Mewarna Daun Serai

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur daun serai. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Gambar Mewarna Daun Serai

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Daun Serai

Direct Link : Gambar Mewarna Daun Serai


#26 Gambar Mewarna Bawang Perai

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur bawang perai. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Bawang Perai

Muat Turun Gambar untuk Mewarna bawang perai

Direct Link : Gambar Mewarna Bawang Perai


#27 Gambar Mewarna Lavender

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur Lavender. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Lavender

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Lavender

Direct Link : Gambar Mewarna Lavender


#28 Gambar Mewarna Kohlrabi

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur Kohlrabi. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Gambar Mewarna Kohlrabi

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Kohlrabi

Direct Link : Gambar Mewarna Kohlrabi


#29 Gambar Mewarna Kale Kubis Kerinting

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur Kale Kubis Kerinting. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Kale Kubis Kerinting

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Kale Kubis Kerinting

Direct Link : Gambar Mewarna Kale Kubis Kerinting


#30 Gambar Mewarna Kacang Hijau

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur Kacang Hijau. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Kacang Hijau

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Kacang Hijau

Direct Link : Gambar Mewarna Kacang Hijau


#31 Gambar Mewarna Bawang Putih

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur Bawang Putih. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Bawang Putih

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Bawang Putih

Direct Link : Gambar Mewarna Bawang Putih


#32 Gambar Mewarna Adas

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur Adas. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Adas

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Adas

Direct Link : Gambar Mewarna Adas


#33 Gambar Mewarna Endive

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur Endive. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Endive

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Endive

Direct Link : Gambar Mewarna Endive


#34 Gambar Mewarna Terung

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur terung. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Gambar Mewarna Terung

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Terung

Direct Link : Gambar Mewarna Terung


#35 Gambar Mewarna Dill

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar dill. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Gambar mewarna dill

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Dill

Direct Link : Gambar Mewarna Dill


#36 Gambar Mewarna Lobak Putih

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur Lobak Putih. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Lobak Putih

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Lobak Putih

Direct Link : Gambar Mewarna Lobak Putih


#37 Gambar Mewarna Timun Batang

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur Timun Batang. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Timun Batang

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Timun Batang

Direct Link : Gambar Mewarna Timun Batang


#38 Gambar Mewarna Cilantro

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur Cilantro. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Cilantro

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Cilantro

Direct Link : Gambar Mewarna Cilantro


#39 Gambar Mewarna Cili Merah

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur Cili Merah. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Cili Merah

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Cili Merah

Direct Link : Gambar Mewarna Cili Merah


#40 Gambar Mewarna Labu Siam

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur Labu Siam. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Labu Siam

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Labu Siam

Direct Link : Labu SiamGambar Mewarna Kubis Merah


#41 Gambar Mewarna Kamomil

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur Kamomil. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Kamomil

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Kamomil

Direct Link : KamomilGambar Mewarna Kamomil


#42 Gambar Mewarna Saderi

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur Saderi. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Saderi

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Saderi

Direct Link : Gambar Mewarna Saderi


#43 Gambar Mewarna Kubis Bunga

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur Kubis Bunga. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Kubis Bunga

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Kubis Bunga

Direct Link : Gambar Mewarna Kubis Bunga


#44 Gambar Mewarna Lobak Merah

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur Lobak Merah. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Lobak Merah

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Lobak Merah

Direct Link : Gambar Mewarna Lobak Merak


#45 Gambar Mewarna Kubis

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur Kubis. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Kubis

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Kubis

Direct Link : Gambar Mewarna Kubis


#46 Gambar Mewarna Kubis Brussels

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur Kubis Brussels. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Kubis Brussels

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Kubis Brussels

Direct Link : Gambar Mewarna Kubis Brussels


#47 Gambar Mewarna Brokoli

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur Brokoli. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Brokoli

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Brokoli

Direct Link : Gambar Mewarna Brokolli


#48 Gambar Mewarna Lada Benggala

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur Lada Benggala. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Lada Benggala

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Lada Benggala

Direct Link : Gambar Mewarna Lada Benggala


#49 Gambar Mewarna Herba Kemangi

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar Herba Kemangi. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Herba Kemangi

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Herba Kemangi

Direct Link : Gambar Mewarna Herba Kemangi


#50 Gambar Mewarna Rebung Buluh

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur daun Rebung Buluh. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Rebung Buluh

Direct Link : Gambar Mewarna Rebung Buluh


#51 Gambar Mewarna Asparagus

 • Tahap Kesukaran : Rendah
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar sayur Asparagus. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Asparagus

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Asparagus

Direct Link : Gambar Mewarna Asparagus


#52 Gambar Mewarna Herba Jintan Manis

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar Herba Jintan Manis. Disini, guru berperanan mengajar murid tentang kelebihan atau kebaikan jika mereka mengamalkan dan memakan sayur-sayuran yang sihat ini. Jika sebelum ini mereka bukan penggemar sayur-sayuran, maka cubalah untuk ubah pendirian mereka dan nyatakan bertapa banyak kelebihan yang ada jika mengamalkan pemakanan seimbang dan sayur-sayuran ini.

Herba Jintan Manis

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Herba Jintan Manis

Direct Link : Gambar Mewarna Herba Jintan Manis

Jenis Sayur Sayuran

https://www.youtube.com/watch?v=KATt3Q3c0Ew

Gallery for Mari Mewarna Gambar Pelbagai Sayur-Sayuran

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *