Gambar Mewarna Juruterbang

Mari Mewarna Gambar Pekerjaan-pekerjaan Yang Terkenal di Malaysia

4,048 views

Mari Mewarna Gambar Pekerjaan-pekerjaan Yang Terkenal di Malaysia ini merupakan satu bahan yang sangat sesuai untuk memperkenalkan kepelbagaian pekerjaan yang ada di Malaysia kepada murid-murid. Biasanya merek terbatas kepada apa yang biasa dilihat di depan mata seperti pegawai polis, ahli bomba, jururawat, askar, doktor dan sebagainya. Jadi, dengan adanya kertas mewarna khas untuk gambar-gambar pekerjaan ini maka ianya sangat membantu untuk mereka lebih mengenali lagi pekerjaan yang ada di negara kita.

#1 Gambar Mewarna Peguam Bela

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar mewarna peguam bela yang mana pekerjaan ini mungkin belum pernah di dengari oleh murid-murid di sekolah. Guru boleh perkenalkan kepada mereka tentang tugas-tugas yang dilakukan oleh seorang peguam bela dan di mana peguam bela bekerja. Nyatakan juga kelebihan menjadi seorang peguam bela untuk menarik minat murid belajar lebih tekun bagi mencapai cita-cita mereka jika ada yang ingin menjadi peguam bela seperti di dalam kertas mewarna ini.

gambar mewarna peguam bela

Tutorial Muat Turun Gambar untuk Mewarna Lukisan Peguam Bela

Website ini menyediakan satu link mudah untuk anda memuat turun gambar mewarna diatas. Bagi mendapatkan lukisan/ poster/ atau gambar mewarna diatas, berikut kami sediakan tutorial langkah-langkah untuk mendapatkan bahan tersebut.

 1. Sila tetapkan dan pilih gambar yang mana ingin anda download.
 2. Klik direct link yang diberikan.
 3. Anda akan dibawa terus ke media yang dipilih.
 4. Tekan kanan pada mouse (right-click) dan pilih save as atau download.
 5. Bahan anda pilih akan dimuat turun dengan segera. Jika gagal, sila refresh page ini.

Direct Link : Gambar Mewarna Lukisan Peguam Bela

Untuk gambar seterusnya, tiada lagi tutorial diberikan. Sila gunakan langkah-langkah yang diberikan ini untuk gambar mewarna yang lain. Semoga perkongsian kali ini bermanfaat untuk anda.

Semoga Tutorial Ini Bermanfaat


#2 Gambar Mewarna Pemain Gitar

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar mewarna pemain gitar yang mana pekerjaan ini mungkin belum pernah di dengari oleh murid-murid di sekolah. Guru boleh perkenalkan kepada mereka tentang tugas-tugas yang dilakukan oleh seorang pemain gitar dan di mana pemain gitar bekerja. Nyatakan juga kelebihan menjadi seorang peguam bela untuk menarik minat murid belajar lebih tekun bagi mencapai cita-cita mereka jika ada yang ingin menjadi pemain gitar seperti di dalam kertas mewarna ini.

Gambar mewarna Pemain Gitar

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Pemain Gitar

Direct Link : Gambar Mewarna Pemain Gitar


#3 Gambar Mewarna Arkitek

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar mewarna arkitek yang mana pekerjaan ini mungkin belum pernah di dengari oleh murid-murid di sekolah. Guru boleh perkenalkan kepada mereka tentang tugas-tugas yang dilakukan oleh seorang arkitek dan di mana arkitek bekerja. Nyatakan juga kelebihan menjadi seorang arkitek untuk menarik minat murid belajar lebih tekun bagi mencapai cita-cita mereka jika ada yang ingin menjadi arkitek seperti di dalam kertas mewarna ini.

Gambar mewarna arkitek

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Arkitek

Direct Link : Gambar Mewarna Arkitek


#4 Gambar Mewarna Pembakar Roti

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar mewarna pembakar roti yang mana pekerjaan ini mungkin belum pernah di dengari oleh murid-murid di sekolah. Guru boleh perkenalkan kepada mereka tentang tugas-tugas yang dilakukan oleh seorang pembakar roti dan di mana pembakar roti bekerja. Nyatakan juga kelebihan menjadi seorang pembakar roti untuk menarik minat murid belajar lebih tekun bagi mencapai cita-cita mereka jika ada yang ingin menjadi pembakar roti seperti di dalam kertas mewarna ini.

Gambar Mewarna Pembakar Roti

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Pembakar Roti

Direct Link : Gambar Mewarna Pembakar Roti


#5 Gambar Mewarna Pegawai Bank

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar mewarna pegawai bank yang mana pekerjaan ini mungkin belum pernah di dengari oleh murid-murid di sekolah. Guru boleh perkenalkan kepada mereka tentang tugas-tugas yang dilakukan oleh seorang pegawai bank dan di mana pegawai bank bekerja. Nyatakan juga kelebihan menjadi seorang pegawai bank untuk menarik minat murid belajar lebih tekun bagi mencapai cita-cita mereka jika ada yang ingin menjadi pegawai bank seperti di dalam kertas mewarna ini.

Gambar Mewarna Pegawai Bank

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Pegawai Bank

Direct Link : Gambar Mewarna Pegawai Bank


#6 Gambar Mewarna Tukang Gunting

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar mewarna tukang gunting yang mana pekerjaan ini mungkin belum pernah di dengari oleh murid-murid di sekolah. Guru boleh perkenalkan kepada mereka tentang tugas-tugas yang dilakukan oleh seorang tukang gunting dan di mana tukang gunting bekerja. Nyatakan juga kelebihan menjadi seorang tukang gunting untuk menarik minat murid belajar lebih tekun bagi mencapai cita-cita mereka jika ada yang ingin menjadi tukang gunting seperti di dalam kertas mewarna ini.

Gambar Mewarna Tukang Gunting

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Tukang Gunting

Direct Link : Gambar Mewarna Tukang Gunting


#7 Gambar Mewarna Tukang Besi

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar mewarna tukang besi yang mana pekerjaan ini mungkin belum pernah di dengari oleh murid-murid di sekolah. Guru boleh perkenalkan kepada mereka tentang tugas-tugas yang dilakukan oleh seorang tukang besi dan di mana tukang besi bekerja. Nyatakan juga kelebihan menjadi seorang tukang besi untuk menarik minat murid belajar lebih tekun bagi mencapai cita-cita mereka jika ada yang ingin menjadi tukang besi seperti di dalam kertas mewarna ini.

Gambar mwarna tukang besi

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Tukang Besi

Direct Link : Gambar Mewarna Tukang Besi


#8 Gambar Mewarna Tukang Kayu

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar mewarna tukang kayu yang mana pekerjaan ini mungkin belum pernah di dengari oleh murid-murid di sekolah. Guru boleh perkenalkan kepada mereka tentang tugas-tugas yang dilakukan oleh seorang tukang kayu dan di mana tukang kayu bekerja. Nyatakan juga kelebihan menjadi seorang tukang kayu untuk menarik minat murid belajar lebih tekun bagi mencapai cita-cita mereka jika ada yang ingin menjadi tukang kayu seperti di dalam kertas mewarna ini.

Gambar mewarna tukang Kayu

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Tukang Kayu

Direct Link : Gambar Mewarna Tukang Kayu


#9 Gambar Mewarna Tukang Masak

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar mewarna tukang masak yang mana pekerjaan ini mungkin belum pernah di dengari oleh murid-murid di sekolah. Guru boleh perkenalkan kepada mereka tentang tugas-tugas yang dilakukan oleh seorang tukang masak dan di mana tukang masak bekerja. Nyatakan juga kelebihan menjadi seorang tukang masak untuk menarik minat murid belajar lebih tekun bagi mencapai cita-cita mereka jika ada yang ingin menjadi tukang masak seperti di dalam kertas mewarna ini.

Gambar mewarna tukang masak

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Tukang Masak

Direct Link : Gambar Mewarna Tukang Masak


#10 Gambar Mewarna Doktor Gigi

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar mewarna doktor gigi yang mana pekerjaan ini mungkin belum pernah di dengari oleh murid-murid di sekolah. Guru boleh perkenalkan kepada mereka tentang tugas-tugas yang dilakukan oleh seorang doktor gigi dan di mana doktor gigi bekerja. Nyatakan juga kelebihan menjadi seorang doktor gigi untuk menarik minat murid belajar lebih tekun bagi mencapai cita-cita mereka jika ada yang ingin menjadi doktor gigi seperti di dalam kertas mewarna ini.

Gambar Mewarna Doktor Gigi

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Doktor Gigi

Direct Link : Gambar Mewarna Doktor Gigi


#11 Gambar Mewarna Doktor

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar mewarna doktor yang mana pekerjaan ini mungkin belum pernah di dengari oleh murid-murid di sekolah. Guru boleh perkenalkan kepada mereka tentang tugas-tugas yang dilakukan oleh seorang doktor dan di mana doktor bekerja. Nyatakan juga kelebihan menjadi seorang doktor untuk menarik minat murid belajar lebih tekun bagi mencapai cita-cita mereka jika ada yang ingin menjadi doktor seperti di dalam kertas mewarna ini.

Gambar mewarna doktor

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Doktor

Direct Link : Gambar Mewarna Doktor


#12 Gambar Mewarna Cikgu Sekolah

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar mewarna cikgu sekolah yang mana pekerjaan ini mungkin belum pernah di dengari oleh murid-murid di sekolah. Guru boleh perkenalkan kepada mereka tentang tugas-tugas yang dilakukan oleh seorang cikgu sekolah dan di mana cikgu sekolah bekerja. Nyatakan juga kelebihan menjadi seorang cikgu sekolah untuk menarik minat murid belajar lebih tekun bagi mencapai cita-cita mereka jika ada yang ingin menjadi cikgu sekolah seperti di dalam kertas mewarna ini.

Gambar mewarna cikgu Sekolah

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Cikgu Sekolah

Direct Link : Gambar Mewarna Cikgu Sekolah


#13 Gambar Mewarna Pengarah Filem

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar mewarna pengarah filem yang mana pekerjaan ini mungkin belum pernah di dengari oleh murid-murid di sekolah. Guru boleh perkenalkan kepada mereka tentang tugas-tugas yang dilakukan oleh seorang pengarah filem dan di mana pengarah filem bekerja. Nyatakan juga kelebihan menjadi seorang pengarah filem untuk menarik minat murid belajar lebih tekun bagi mencapai cita-cita mereka jika ada yang ingin menjadi pengarah filem seperti di dalam kertas mewarna ini.

Gambar mewarna pengarah filem

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Pengarah Filem

Direct Link : Gambar Mewarna Pengarah Filem


#14 Gambar Mewarna Ahli Bomba

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar mewarna ahli bomba yang mana pekerjaan ini mungkin belum pernah di dengari oleh murid-murid di sekolah. Guru boleh perkenalkan kepada mereka tentang tugas-tugas yang dilakukan oleh seorang ahli bomba dan di mana ahli bomba bekerja. Nyatakan juga kelebihan menjadi seorang ahli bomba untuk menarik minat murid belajar lebih tekun bagi mencapai cita-cita mereka jika ada yang ingin menjadi ahli bomba seperti di dalam kertas mewarna ini.

Gambar mewarna ahli bomba

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Ahli Bomba

Direct Link : Gambar Mewarna Ahli Bomba


#15 Gambar Mewarna Kapten Kapal

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar mewarna kapten kapal yang mana pekerjaan ini mungkin belum pernah di dengari oleh murid-murid di sekolah. Guru boleh perkenalkan kepada mereka tentang tugas-tugas yang dilakukan oleh seorang kapten kapal dan di mana kapten kapal bekerja. Nyatakan juga kelebihan menjadi seorang kapten kapal untuk menarik minat murid belajar lebih tekun bagi mencapai cita-cita mereka jika ada yang ingin menjadi kapten kapal seperti di dalam kertas mewarna ini.

Gamabr mewarna Kapten Kapal

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Kapten Kapal

Direct Link : Gambar Mewarna Kapten Kapal


#16 Gambar Mewarna Jururawat

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar mewarna jururawat yang mana pekerjaan ini mungkin belum pernah di dengari oleh murid-murid di sekolah. Guru boleh perkenalkan kepada mereka tentang tugas-tugas yang dilakukan oleh seorang jururawat dan di mana jururawat bekerja. Nyatakan juga kelebihan menjadi seorang jururawat untuk menarik minat murid belajar lebih tekun bagi mencapai cita-cita mereka jika ada yang ingin menjadi jururawat seperti di dalam kertas mewarna ini.

Gambar Mewarna Jururawat

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Jururawat

Direct Link : Gambar Mewarna Jururawat


#17 Gambar Mewarna Pegawai Farmasi

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar mewarna pegawai farmasi yang mana pekerjaan ini mungkin belum pernah di dengari oleh murid-murid di sekolah. Guru boleh perkenalkan kepada mereka tentang tugas-tugas yang dilakukan oleh seorang pegawai farmasi dan di mana pegawai farmasi bekerja. Nyatakan juga kelebihan menjadi seorang pegawai farmasi untuk menarik minat murid belajar lebih tekun bagi mencapai cita-cita mereka jika ada yang ingin menjadi pegawai farmasi seperti di dalam kertas mewarna ini.

Gambar Mewarna Pegawai Farmasi

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Pegawai Farmasi

Direct Link : Gambar Mewarna Pegawai Farmasi


#18 Gambar Mewarna Juruterbang

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar mewarna juruterbang yang mana pekerjaan ini mungkin belum pernah di dengari oleh murid-murid di sekolah. Guru boleh perkenalkan kepada mereka tentang tugas-tugas yang dilakukan oleh seorang juruterbang dan di mana juruterbang bekerja. Nyatakan juga kelebihan menjadi seorang juruterbang untuk menarik minat murid belajar lebih tekun bagi mencapai cita-cita mereka jika ada yang ingin menjadi juruterbang seperti di dalam kertas mewarna ini.

Gambar Mewarna Juruterbang

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Juruterbang

Direct Link : Gambar Mewarna Juruterbang


#19 Gambar Mewarna Doktor Pakar Bedah

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar mewarna doktor pakar bedah yang mana pekerjaan ini mungkin belum pernah di dengari oleh murid-murid di sekolah. Guru boleh perkenalkan kepada mereka tentang tugas-tugas yang dilakukan oleh seorang doktor pakar bedah dan di mana doktor pakar bedah bekerja. Nyatakan juga kelebihan menjadi seorang doktor pakar bedah untuk menarik minat murid belajar lebih tekun bagi mencapai cita-cita mereka jika ada yang ingin menjadi doktor pakar bedah seperti di dalam kertas mewarna ini.

Gambar Mewarna Doktor Pakar Bedah

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Doktor Pakar Bedah

Direct Link : Gambar Mewarna Doktor Pakar Bedah


#20 Gambar Mewarna Doktor Haiwan

 • Tahap Kesukaran : Sederhana
 • Info Gambar Mewarna : Gambar ini ialah gambar mewarna doktor haiwan yang mana pekerjaan ini mungkin belum pernah di dengari oleh murid-murid di sekolah. Guru boleh perkenalkan kepada mereka tentang tugas-tugas yang dilakukan oleh seorang doktor haiwan dan di mana doktor haiwan bekerja. Nyatakan juga kelebihan menjadi seorang doktor haiwan untuk menarik minat murid belajar lebih tekun bagi mencapai cita-cita mereka jika ada yang ingin menjadi doktor haiwan seperti di dalam kertas mewarna ini.

Gambar mewarna doktor haiwan

Muat Turun Gambar untuk Mewarna Doktor Haiwan

Direct Link : Gambar Mewarna Doktor Haiwan

10 Pekerjaan dengan Bayaran Gaji Paling Mahal di Malaysia

https://www.youtube.com/watch?v=sq83rWKFk20

Gallery for Mari Mewarna Gambar Pekerjaan-pekerjaan Yang Terkenal di Malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *